2025'te Patlayacak İş Fikirleri

Ne iş yapabilirim 2025

Ne iş yapabilirim sorusunun cevabını öğrenmek isteyenler için hem zamana uygun hem de yeni iş fikirlerini sizler için derledik.

Ekonominin gittikçe zorlaştığı ve piyasaların farklılaştığı bir dönemden geçmekteyiz. Bu dönemde en mantıklı ve en çok kazandıran yöntemin hem online hem de normal hayatta yapılan işi birleştirmekte olduğunu görüyoruz.

Örneğin, ayakkabıcı dükkanı olan birisi hem normal dükkanında ayakkabı satarken hem de sattığı ayakkabıları online ortama yükleyerek çift satış yapmaktadır.

Böylelikle gerçek dükkanını sanal dükkanla birleştirerek potansiyelini geliştirmektedir. Şimdi size bunlara benzer örnekler vererek iş fikirlerini sunacağız. Sunacağımız fikirler 2024 ve 2025 yılına binaen oluşturulmuş fikirlerdir.

Düşük Sermaye İle Yapılacak İşler

Ticaret dediğimizde aklımıza gelen şey aslında bir şeyi alıp satmak değildir. Bu dediğimiz de bir ticaret çeşididir fakat asıl ticaret “al, yap, sat” mantığı ile yapılan ticarettir.

Çünkü bu ticaret hem en çok kazandıran hem de sizi piyasada benzersiz yapan bir yöntemdir. Örneğin, Diyarbakır’dan 1 ton karpuzu 100.000 TL’ye aldınız. Bunu marketlere toplu satarak 150.000 TL’ye satabilirsiniz. Ama daha iyi bir fikir olarak 5000 TL’ye 500 kilo toplu karpuz alarak meyve suyuna dönüştürmeniz ve satmanız size daha çok kar getirecektir.

Karpuzun kilosunu 10 TL olarak ele alırsak, bir karpuzdan ortalama 250 gram karpuz suyun çıkacaktır. Yani 1 kilo karpuzdan 4 bardak meyve suyu çıkarabiliyor. 4 bardak meyve suyunu 2,5 TL den 10 TL’ye ve 5 tl lik şeker maliyetiyle hesapladığımızda, 1 bardak karpuz suyunun maliyeti bize yaklaşık 3,75 TL’ye mal olacaktır. 1 bardak karpuz suyu ise 50 TL’ye çok rahat satılmaktadır.

Buradaki amacım size karpuz suyu sattırmak değil, ticaretin ana mantığını öğretmekti. Bu mantıkla hareket ederek şimdi size iş fikirlerini sunacağım.

Vitamin Bar İşi Yapmak

Ne iş yapabilirim diyenlerin en az zorlanacağı işlerden biri vitamin bar olmalıdır diye düşünüyorum. Hem az zorlanacağınız hem de çok kazanacağınız bir iş.

Peki, nasıl vitamin bar açarız?

Cevap: Tek başınıza yapmak istiyorsanız çok küçük bir mekan açmanız gerekiyor. Mekanın küçük olma sebebi, kiranın düşük olması ve direk amacına hizmet edecek bir yer olmasından dolayıdır.

Örneğin, Hatay Antakya’da yaşıyorsunuz. Antakya’nın en işlek ve merkezi yerinde bir yer bulmanız gerekiyor. Peki, neden merkezi? diye sorabilirsiniz. Eğer sıfır risk istiyorsanız en merkezi ve en işlek yerde olmanız gerekiyor. Kiralar biraz pahalı olabilir ama siz küçük bir yer tutacağınız için size ciddi bir yük olmayacaktır.

Dolayısıyla açtığınız yer 4-5 adımda bitecek bir yer olmalı ve sadece meyve suyu sıkmak için bir tezgah, meyveleri koymak için bir dolap lazım olmalı. Tüm bunları ele alınca, bir meyve dolabı ve meyve suyu sıkacağı almak toplamda size 8-9 bin TL’ye mal olacaktır. İş yerinin kirasını da eklersek ilk açış maliyeti her şeyiyle 15-20 bini geçmeyecektir. Çok lüks bir yer açmak istiyorsanız ona göre maliyetler değişmektedir.

Açmadan önce ilk yapmanız gereken şey konsepti belirlemektir. Hangi içecekleri yapmayı düşünüyorsanız buna göre menü ve fiyat belirlemelisiniz. İlk açışta fiyatları yüksek tutarsanız ilerisi için iyi bir gelir sağlayamazsınız. Öncelikle sizin içeceklerinizin lezzetini insanlar tanımalı ve birbirine tavsiye etmeli. Ortalama 3 ayın ardından fiyatları yavaş yavaş yükseltmeye başlayabilirsiniz. Çünkü müşteri portföyünüz artık bellidir.

Arz ve talebi dengeleyerek fiyatları düzenlemelisiniz. Çok fazla çeşit yapmayın, bu sizi yorar. Çok yoran bir iş sizde aceleci olma isteği oluşturur. Acele yapılan işlerde ise aksaklık çok fazla olur. Sade ve konsepti net anlaşılan bir yer olmalıdır. Ne çok fazla seçenek ne de az seçenek olmalı. Menünün en üstünde fiyatları düşük olan ürünler gözükmeli, aşağıya baktıkça fiyatlar yükselmelidir. Bu işi yaparken Getir, Trendyol gibi online ortamlarda satışlarınızı göstererek hem sanal ortamda satış hem de iş yerinde satış yapabilirsiniz. İçecekleri göndermek için paketleme işini iyi yapmanız gerekmektedir. Çünkü yolda dökülen içecekler sizin paketlemenizden sorumlu tutulmaktadır.

Ayakkabı Satışı Yapmak

Ayakkabı satışı en kolay işlerin arasında yer almaktadır. Ne iş yapabilirim diyenler vasıfsız da olsa bu işi yapabilirler. Çünkü tek yapmanız gereken replika ürünleri tezgaha dizmek ve satışa sunmak. Bu işin tek dezavantajı iş yerinin biraz büyük olmasıdır. Bu büyüklüğün dezavantajı ise kira ücretleri olabilmektedir. Çok merkezi ve işlek bir yerde açmanız şart değil. Tek yapmanız gereken hafif genişlikte bir yer bularak insanlara çok seçenek sunmak. Bu meslekte az seçenek sunmak satışlarınızı düşürür. Çünkü zevk alanı çok geniş bir sektör. Her kesime hitap eden, özellikle son kuşağa hitap eden ayakkabılar sergilenmelidir.

Ayakkabıları toptan satın alabileceğiniz bir yerle anlaşarak düşük maliyetle yüksek kar elde edebilirsiniz. Aynı şekilde sanal ortamda satışlarınızı yapabilirsiniz. Gardrops, Dolap, Trendyol, Hepsiburada, N11 vb. Her yerde ürünleri satabilirsiniz. Toptan ayakkabı alımlarında ortalama iyi bir ayakkabı 80 TL’ye alınabiliyor. 80 TL’ye alınan ayakkabı, ortalama 200 TL’ye satılabilmektedir. Daha düşük fiyata da tabi ki satabilirsiniz ama maliyeti iyi hesaplamanız gerekmekte.

Bununla alakalı birden fazla yazımız olacaktır. Sayfamızın ” Bilgi ” kategorisine göz atarak birçok iş hakkında fikir edinebilirsiniz.

Benzer Gönderiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir